• Cum. Nis 19th, 2024

Yalçın Bayer yazdı,Beşiktaş’a yazık oluyor

ByTv Beşiktaş

Haz 1, 2018

BEŞİKTAŞ Belediyesi’nde olanları özetlemek istiyoruz. Ayrıntısına girsek, bu köşeye sığmaz. Her şeyin sorumlusu CHP Genel Merkezi’dir. Birçok belediye, siyasetçinin ‘bakımı’nı zoraki olarak üstlenmiştir. Bu yüzden bazı şeylerin görmezden gelinmesi bu durumu ortaya çıkartıyor.

Bunun sonucunda çalışanlar huzursuz olurken, bu oyunların nasıl oynandığının farkına varılıyor.

Yılbaşına doğru gidersek belki bazı şeyler anlaşılmaya başlar.

Evet… Ocak ayının başında ‘torpilli’ olarak Beşiktaş’a başkan yapılan Murat Hazinedar, Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil (Sarıgül’ün eski özel kalem müdürü) İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındılar. Soruşturma kapsamında birçok konu vardı. Bunlar arasında yolsuzluk, rüşvet, organize suç örgütü oluşturmak ve FETÖ’cülük ilk sırayı teşkil ediyordu.

Meclis’e 16. sıradan giren Tahir Doğaç’ın vekil seçilmesinden sonra olanlar oldu. Herkes eski bir partili olan Doğaç’ın gelmesinden mutlu oldu, yaşına hürmeten herkes saygı gösterdi. Dürüst bir partili idi… Bir süre sonra işler değişti.

– Belediye Başkan Yardımcısı Av. Merve Öztopaloğlu ‘yaşanan süreçten memnun olmadığını’ belirterek istifa eden ilk isim oldu. Hazinedar’ın Ordu’dan getirdiği, Özel Kalem’e memur yaptığı Mürvet Günday, Zabıta Müdürü Selçuk Bartınlısoruşturma delillerini yok ettiği iddiasıyla açığa alındılar.

– Hazinedar’ın kız kardeşi Pelin Başlangıç, istisnai kadrodan Özel Kalem Müdürü yapıldı. Ancak müfettiş ‘soruşturmayı engellemek istediği’ için kendisini görevden uzaklaştırdı.

– Başkan Yardımcısı, Meclis üyesi Rıfat Örnek (Hazinedar’ın eşi Av. Özlem Hanım’ın dayısı olduğu söyleniyor) ‘imar yolsuzlukları ve ihaleye fesat karıştırmaktan’bakanlık tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

– Semra Canoğulları ‘memur’ başkan yardımcısı, Özlem Hanım’ın arkadaşı diye biliniyor. Müfettişlerin ataması ile ilgili işlemlerinde ‘hatalar’ tespit ettiklerinden görevden alınacak iken yeni başkan Tahir Doğaç’ın iltimas göstermesi sonucu istifa ettirildi.

– Bu süreç yaşanırken müfettiş, Tahir Doğaç’ın ‘iyi niyetinden dolayı’ geride kalan düzgün çalışanlara (özel kalem müdürü, bilgi işlem, ruhsat, insan kaynakları müdürleri vs) belediyeyi toparlama, harcamalarını kısma uyarısında bulundu, “Belediyeye sahip çıkın” diye de ekledi. Çalışanlar, müfettişe teşekkür ederek kendisini belediye kapısından uğurladılar. Müfettiş nisan başında Ankara’ya döndü.

– Bu arada başkan, CHP’nin eski İBB Grup Başkanı Kemal Akar’ı ‘ücretsiz’danışman yaptı. Akar’ın, başta sendika ve ihale sorunlarına yardımcı olmak üzere Hüseyin Avni Sipahi tarafından getirildiği öne sürüldü. Nurettin Sözendöneminde Büyükşehir’e müfettiş olarak giren Leyla Ünver başkan yardımcıları ‘koordinatörü’ yapıldı.

4’ÜNCÜ BELEDİYEYE GİRDİ

Geçen seçimlerden sonra Ünver,‘tecrübesi’nden dolayı Maltepe Belediyesi’ne tayin edildi ve bir yıl kadar başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Orada yaşanan bazı ‘sıkıntılardan’ dolayı gönderilen Ünver daha sonra üç ay kadar Şişli Belediyesi’nde çalıştı ancak Hayri İnönü kendisiyle çalışmak istemedi. Bu kez Beylikdüzü’ne atandı. Orada da 7 ay çalıştı, Sipahi ve Akar’ın isteği ile Beşiktaş’a geldi. Belediye koridorlarında “Para ile ilişkili bütün müdürlüklerin ona bağlandığı” anlatılırken, ihaleleri gözden kaçırmadığı dikkat çekiyor.

Ne yazık ki, Ünver’in ve Akar’ın aktif görev almalarından sonra birçok müdürün istifa etme kararı vermesi sorgulanması gereken bir durumu ortaya çıkardı.

Özetle, Tahir Doğaç’ın (75) üzerinde büyük bir yük var. Sıkıntısı odasına girildiğinde belli oluyor zaten. Biz de bunu yaşadık… Doğaç önümüzdeki dönem belediye başkanlığına aday olmak istediğini da çevresine söylüyormuş.

KAYYUM MU DEDİNİZ

Belediyede çalışanlar arasında “haklarında bir sürü iddia bulunan kişilerle ilgili olarak  savcılıktan malvarlıklarına neden el konulmuyor?” sözü kulaktan kulağa aktarılıyor.

Bunu Akatlar’da cumhurbaşkanı seçimi için gittiğimiz bir seçim kurulunda yaşadık. “Evet savcılık iddia sahipleri hakkında niye tedbir kararı alamaz mı?” diye sordu birisi; bir başkası ise şunları anlattı:

“Belediye kayyumla yönetilse daha hayırlı olur? Çünkü belediyenin 600 milyon TL borcu olduğu belirtiliyor. Belediye hiçbiri taşeronuna ödeme yapamıyor. Belediyenin vakfı, öğrencilere verdiği bursları ödeyemiyor. Aslında belediyeye büyük kaynak sağlayan reklam alanları (pano, raket, billboard) Belediyenin şirketi BELTAŞ’da bir anda devredilmesi tartışma oldu. Şikayet üzerine konu Savcılık tarafından inceleniyor. Böyle bir tablo Beşiktaş’ta ilk kez olması dikkat çekiyor. Olayın bir başka yanı da, Murat Hazinedar’ın seçime girecek meclis üyesi listesini onun istediği doğrultuda seçim kuruluna verdiği için CHP’den ihraç eski ilçe başkanı Uğur Gedik, billboard olayını savcılığa taşıyan kişi olması da siyasetin ne kadar vefasız olduğunu gösteriyor.

Bir gerçeği vurgulamak da gerekiyor. Beşiktaş’ı bu hale getiren CHP Genel Merkezindeki bir ekiptir. Tersinden söylemek istiyoruz, bu seçimlerde CHP’nin kazanması şaşırtıcı olur. Kimse CHP Beşiktaş’ta yüzde 70 oyla seçimi alır demesin; artık böyle bir şey… İstediğiniz kadar görevden alın; esas sorun savcılığın hazırlayacağı iddianamede ortaya çıkacaktır.”

Yani bir kaç aydır belediye yine ‘kontrol’ altında. Dişi güvercin kimse, Hazinedar ve Sipahi’yi habersiz bırakmıyormuş!..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir